Baas Reizen

Unieke betaalbare reizen

Herfstreis 2021 Maria Alm

 

Let op!
U kunt deze reis alleen boeken als U volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 (CORONA).

Bewijs van vaccinatie (QR Code) moet op papier of telefoon mee op reis.

 

De verwachtingen zien er goed uit en eindelijk mogen we weer samen op reis, zoals het er nu uit ziet! We nemen echter geen enkel risico. In de bergen is het in de zomer altijd heerlijk rustig en bovendien is het eind september/begin oktober negens een vakantieperiode. Als de omstandigheden veranderen en wij het niet veilig vinden dan wordt de reis door ons geannuleerd. U krijgt het reeds betaalde bedrag dan terug gestort. U loopt dus financieel geen enkel risico. Wel raden wij aan een annuleringsverzekering af te sluiten

Deze keer hebben we gekozen voor Maria Alm. Een pittoresk dorp gelegen in een mooi afwisselend landschap met indrukwekkende bergen,
donker groene naaldbossen en groene alpenweides. In het dal liggen 3 dorpjes, Maria Alm, Mühlbach am Hochkönig en Dienten am Hochkönig in een schilderachtig decor.

De majestueuze bergtoppen en lieflijke valleien nodigen uit om, met de bus, mooie ritten te maken of om de wandelschoenen aan te trekken voor het maken van lichte tot zware bergtochten van kort tot lang en “vlak” tot klimmend.  

Bij de reissom is de Hoch König Kaart inbegrepen. Hiermee mag U gratis de wandelbus en de kabelbanen gebruiken.

Maria Alm is prima op 1 dag te bereiken. We er voor gekozen om op de heen- en  terugreis op 1 dag te maken.

 

We hebben dit keer gekozen voor wat luxere en duurdere hotel(s) waar een goede hygiëne erg belangrijk is en waar veel ruimte is. U verblijft in het prima gezellige 4 sterren Hotel Langeck aan de rand van Maria Alm. In het hotel hebben we een optie op  2 pers. kamers en enkele 1 pers. kamers. Wanneer U liever geen 2 tegen elkaar staande bedden wilt, raad ik U aan een 1 pers. kamer te boeken. Natuurlijk heeft uw kamer een eigen douche- of bad en WC en beschikt het hotel over een lift en zwembad.

Nabij het hotel stopt de wandelbus waar U gratis gebruik van mag maken.

 

Deze reis is geschikt voor mensen die genieten van bus rondritten maar ook voor wandelaars en mensen die houden van zware bergtochten.

Natuurlijk kunt U zelf de bergen gaan verkennen maar ook Rob zal weer, voor de liefhebbers, prachtige wandelingen gaan maken waar U zich bij aan kunt sluiten.  

Wilt U meer informatie dan kunt U ons altijd even bellen, wij kennen de omgeving.

Met mensen, die minder mobiel zijn wordt rekening gehouden en kunnen zeker ook, binnen hun mogelijkheden, van deze reis genieten.

U zult tijdens deze reis zoveel verschillende indrukken opdoen dat ik deze onmogelijk allemaal kan beschrijven maar om U toch een indruk te geven volgen hieronder enkele hoogtepunten van de reis:

 

  • De adembenemende Krimmler Watervallen zijn de grootste van Europa.
    Ze hebben 3 fases en een totale valhoogte van 380 m en vormen een indrukwekkend schauwspel.
    Langs de waterval loopt een goed begaanbaar pad vanaf de parkeerplaats naar de bovenste waterval. Het eerste stuk, tot de onderste waterval, is geschikt gemaakt voor mindervaliden. Deze wandeling duurt 15 minuten. De wandeling tot de bovenste waterval is 4 km en duurt gemiddeld 1,30 minuten.

 

  • De Grossglockner Hochalpstrasse behoort tot de mooiste routes van Europa met adembenemende panorama’s. Onderweg kijkt U uit op 30 toppen van 3000 m hoog   We zullen bij meerdere uitzichtpunten foto stops   maken. Als we geluk hebben ziet U op deze rit ook marmotten. Het letterlijke hoogte punt is de Kaiser-Franz-Josefs Hoogte. U geniet van het uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, die met 3.798 m hoogte ver uitsteekt boven de 9 km lange Pasterze. U kunt in de Swarovski-uitkijk steenbokken observeren We rijden  op dezelfde weg terug Vanuit het veranderde uitzicht zult u weer andere indrukken op doen, die ook van de terugrit een indrukwekkende belevenis maken .
  • Natuurrond rit in de omgeving van Maria Alm. Vanuit Maria Alm rijden we eerst naar het dorpje Dienten en vervolgen daarna onze weg door het lieflijke dal naar Mühlbach. Hier verlaten we de weg door het dal en rijden de bergen in. We volgen deze prachtige weg met mooie uitzichten naar het eindpunt Arthurhaus, prachtige gelegen op ruim 1500 m. Hier blijven we een poosje zodat iedereen, op zijn eigen tempo een, voor de bergen “vlak” stukje naar een prachtig gelegen hut kan lopen of bij het Arthushaus een kopje koffie kan gebruiken en genieten van het adembenemende uitzicht. De goede wandelaars kunnen hier, met Rob, een zeer mooie tocht gaan lopen die uiteindelijk weer in het hoofd dal uit komt.

 

Het kan voorkomen dat niet alle genoemde hoogtepunten en hotel faciliteiten bezocht/gebruikt kunnen worden door oorzaken waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen zoals bv. weersomstandigheden, afsluitingen of sluitingstijden.

 

 

Datum:  26 september t/m 3 oktober 2021
Prijs busreis incl. hp. volw. p.p.:  €695,-
Toeslag 1 pers. kamer  €100
Inclusief Alle excursies met de eigen bus
Reisbegeleiding
Toeristenbelasting
Mogelijkheid tot maken van enkele wandelingen o.l.v. één van de reisbegeleiders
   
Niet inbegrepen: Verzekeringen
Fooien
Entree gelden
Tol voor de Grossglockner Hochalpstrasse
Lunches en consumpties
Opgave & informatie:
Per mail of via het contact formulier (inschrijving op volgorde van ontvangst)
Fam. Baas
E-mail: Contact

 

 

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van kracht.