Baas Reizen

Unieke betaalbare reizen

Herfst 2019 naar de Provence in Frankrijk

Deze keer hebben we, op veler verzoek,  een reis naar Frankrijk georganiseerd. Wij hebben gekozen voor de Provence. Er is geen mooier afwisselender landschap denkbaar dan in de Provence, één van de mooiste regio’s van La Douce France. Spectaculaire bergen, uitgestrekte hoogvlaktes, schilderachtige dorpjes en machtige kastelen en indrukwekkende kloven.
De reis gaat naar Hotel du Parc in Cavaillon.
Dit leuke stadje ligt zeer centraal om alle facetten van de Provence te ervaren.
Zowel op de heen- als terugreis wordt er in Frankrijk overnacht en krijgt U een diner en ontbijt. Natuurlijk heeft uw kamer ook in alle hotels een eigen douche- of bad en WC.
Hotel du Parc beschikt niet over een lift maar heeft kamers op de begane grond voor mensen voor wie trappen lopen bezwaarlijk is. www.hotelduparccavaillon.com

Deze reis is geschikt voor mensen die genieten van bus rondritten maar ook voor wandelaars en fietsers. Fietsen zijn ter plaatste te huur.

Met mensen, die minder mobiel zijn wordt rekening gehouden
en kunnen zeker ook, binnen hun mogelijkheden, van deze reis genieten.

Na een prachtige rit dwars door Frankrijk komen we in het zuiden van dit land aan.
We zien op de hellingen volop wijnbouw en passeren de stad Avignon, die we later in de week gaan bezoeken.


De Provence staat bekend om zijn geuren, kleuren en het licht. Cavaillon ligt dicht bij het natuurgebied de Alpilles, gelegen in het gebied waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt.
Natuurlijk bezoeken we op deze reis Arles, St. Rémy en Beaux.   
U verblijft tijdens deze reis in het familiehotel Hotel du Parc op basis van half pension Natuurlijk heeft uw kamer een douche/wc . De Provence is in de herfst hoogseizoen. Daardoor was het moeilijk om een hotel te vinden met genoeg kamers voor onze groep. In dit hotel hebben we tot 1 mei een optie kunnen krijgen op een aantal kamers. Minimum aantal deelnemers is 40.

Kamers erbij krijgen zal, voor de afgesproken prijs, erg moeilijk worden dus wilt U met deze mooie reis mee, twijfel dan niet en meldt U aan voor 1 mei.  Tot deze datum heb ik een optie kunnen krijgen voor voldoende kamers.
Het prima hotel ligt in het dorpje. ’s Morgens krijgt U een Frans ontbijt en ’s avonds een 2 gangen diner.
 
U zult tijdens deze reis zoveel verschillende indrukken opdoen dat ik deze onmogelijk allemaal kan beschrijven maar om U toch een indruk te geven volgen hieronder enkele hoogtepunten van de reis:

 

Enkele hoogte punten van deze reis:

 • St. Rémy de Provence met o.a. het voormalige klooster St. Paul-de-Mausole waar Van Gogh opgenomen is geweest.
 • Arles: De plaats waar Van Gogh vele van zijn beroemde werken gemaakt heeft. De liefhebbers kunnen daar de Walk of Van Gogh wandelen, die U langs punten brengt waar Van Gogh zijn beroemde schilderijen geschilderd heeft.
 • Natuurlijk kan de Georges du Verdon niet op het programma ontbreken. Vooral in de herfst met zijn mooie kleuren is deze grootste grootse kloof van Europa een sprookje.
 • De Mont Ventoux: De kalstenen reus van de Provence. Een bijzondere ervaring. Het uitzicht vanaf de top is ongeëvenaard.
 • Pont du Gard: Indrukwekkende Romeinsebrug over het dal van de Gard.
 • Avignon is bekend van zijn Pont St. Bénézet en het prachtige gotische Palais des Papes uit de 14e eeuw.
 • Schilderachtige dorpjes die als bergtoppen uit de heuvels verrijzen en vroeger de omgeving moesten bewaken zoals bijvoorbeeld Gordes één van de plus beaux villages in de Provence.

  Het kan voorkomen dat niet alle genoemde hoogtepunten bezocht kunnen worden door oorzaken waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen zoals bv. weersomstandigheden of sluitingstijden.
  Zoals U van ons gewend bent, hebben we door zeer scherp onderhandelen de prijs laag kunnen houden. In Frankrijk liggen de prijzen van de hotels en de maaltijden zeer hoog.Datum  25-10-2019 t/m 3-11-2019
Prijs busreis incl. hp. volw. p.p.:  €695,-
Toeslag 1 pers. kamer  €150,00
Inclusief:  Alle excursies met de eigen bus
 Koffie en thee bi jde bus in de Provence
 Reis begeleiding

Exclusief  Entreegelden
 Verzekeringen
Opgave & informatie:
Per mail of via het contact formulier (inschrijving op volgorde van ontvangst)
 Fam. Baas
 E-mail: Contact

 

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van kracht.