Baas Reizen

Unieke betaalbare reizen

Recente berichten

Voorjaarsreis 2022

Op het moment van vertrek van de reis moet U volledig gevaccineerd zijn tegen Covid.

Wanneer wij het te gevaarlijk vinden om op reis te gaan, annuleren wij de reis. U krijgt dan het reeds betaalde geld natuurlijk door ons terug gestort. Veiligheid staat bij ons voorop.

Deze keer hebben we, op veler verzoek, gekozen voor Zwitserland. In deze onrustige tijd is Zwitserland een ontspannen plek om naar toe te gaan. Zwitserland is een land wat zich altijd, door de hele geschiedenis heen, neutraal heeft opgesteld bij conflicten.


Er is geen mooier afwisselender landschap denkbaar dan in Zwitserland met zijn blinkende sneeuwtoppen, verrukkelijke dalen met schilderachtige dorpjes. De reis gaat naar het gezellige Wilderswil. U verblijft in het gezellig houten Zwitsers Chalethotel Alpenblick. Het hotel bestaat uit meerdere grotere Chalets. In het grootste chalet zijn de voorzieningen zoals de eetzaal.
Houdt U er wel rekening mee dat er geen lift in het hotel is. Wel zijn er enkele kamers, die op de begane grond gelegen zijn, echter om in de eetzaal te komen moet U een goede trap op met lage treden en een leuning.
De kamers op de eerste verdieping liggen op de zelfde etage als de eetzaal. Wanneer U over de ligging van de kamers vragen heeft, kunt U ons altijd even bellen dan kunnen wij de situatie uitleggen.

Zowel op de heen- als terugreis wordt er in Duitsland overnacht en krijgt U een diner en ontbijt. Natuurlijk heeft uw kamer ook in deze hotels een eigen douche- of bad en WC.

Deze reis is geschikt voor mensen die genieten van bus rondritten maar ook voor wandelaars en mensen die houden van zware bergtochten. U vindt meteen vanuit uw hotel vele kilometers aan wandelingen.
Bovendien mag U met uw Gästekarte gratis met de bus naar Interlaken om daar aan 1 van de vele prachtige wandelingen te beginnen.
In de nabije omgeving wachten nog veel meer prachtige wandelingen om ontdekt te gaan worden. Het startpunt bereikt U moeiteloos met de bus of trein.

Met mensen, die minder mobiel zijn wordt rekening gehouden en kunnen zeker ook, binnen hun mogelijkheden, van deze reis genieten.

Na een prachtige rit dwars door Zwitserland komen we aan in Wilderswil. De omgeving van uw hotel staat bekend om zijn adembenemende schoonheid. De unieke combinatie van indrukwekkende bergketens, lieflijke dalen, pitoreske dorpjes en bezienswaardige stadjes maakt deze streek zeer geliefd. De majestueuze bergtoppen en lieflijke valleien uitnodigen uit om, met de bus, mooie ritten te maken of om de wandelschoenen aan te trekken voor het maken van lichte tot zware bergtochten.

U verblijft tijdens deze reis op basis van half pension. Natuurlijk heeft uw kamer een douche/wc . De maand mei is voor Zwitserland hoogseizoen. Daardoor was het moeilijk om op korte termijn een hotel te vinden met genoeg kamers voor onze groep. In dit hotel hebben we een optie kunnen krijgen op een aantal kamers.
Kamers erbij krijgen is niet mogelijk dus wilt U met deze mooie reis mee, twijfel dan niet en meldt U aan voor 31 maart.

Het prima hotel Alpenblick ligt in het dorpje. ’s Morgens krijgt U een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3 gangen diner.

U zult tijdens deze reis zoveel verschillende indrukken op doen dat wij deze onmogelijk allemaal kunnen beschrijven maar om U toch een indruk te geven volgen hieronder enkele hoogtepunten van de reis. We hebben de webpagina’s erbij geschreven zodat U een beeld kunt krijgen van wat U te zien krijgt. Veel voorpret bij het bekijken van de sites.

  • De indrukwekkende Aareschlucht, www.aareschlucht.ch, een tientallemeters diepe , c.a. 400 m lange rotskloof. De kloof is door middel van voetpaden en houten gallerijen toegankelijk gemaakt.
  • Grindelwald. https://grindelwald.swiss/en/summer/ Vanuit Grindelwald heeft U een adembenemend uitzicht op de bergreuzen de Eiger, Mönch en Jungfrau. Wandelliefhebbers kunnen hier o.a. een rondwandeling maken over de Terassenweg en genieten van de prachtige uitzichten. Of kiezen voor een andere zwaardere wandeling door dit mooie gebied. Er is volop keus van licht to zwaar en kort tot lang. Wie liever niet wil lopen kan een stuk met het treintje gaan of met de kabelbaan naar de First. Hier kunt U o.a. lopen naar de Bachsee of via Bussalp terug naar Grindelwald.
  • Prachtige dalen zoals bijvoorbeeld het Lauterbrunnental en het Lütschental. Het Lauterbrunnental is één van de schilderachtigste dalen met vele watervallen. In de dalen zijn ook prachtige bergtochten te maken. Talloze wilde waterstromen, die ontspringen aan de randen van de gletsjer, gaan met donderend geweld over het geterrasseerde terrein richting het dal. Het Lauterbrunnental telt 72 watervallen. De Holdribach- en Talbachwaterval zijn bijzonder bezienswaardig. https://www.myswitzerland.com/nl-nl/bestemmingen/achterin-het-lauterbrunnental/
  • Natuurlijk kan de indrukwekkende 3 Passentocht over de Susten- Furka en Grimselpas niet op het programma ontbreken. Vooral in het voorjaar wanneer er nog veel sneeuw ligt, is deze tocht een sprookje wat U nog lang bij zult blijven. https://www.youtube.com/watch?v=SbqsxZskzL4
  • Brienzer Rothorn. www.brienz-rothorn-bahn.ch Volle kracht vooruit op de Brienzer Rothorn. Comfortabel de berg bedwingen: met de stoomtandradbaan uit 1892 stamp en stoom je door weiden en bossen naar een adembenemend panorama. Als het zicht goed is, biedt de Rothorn uitzicht op de ongelooflijke 693 bergtoppen.
  • Openluchtmuseum Ballenberg. www.ballenberg.ch Wat begon in 1978 met 16 typisch Zwitserse gebouwen, is tegenwoordig een omvangrijk openluchtmuseum van 66 hectare met zo’n 100 woon- en werkplaatsen uit heel Zwitserland: het openluchtmuseum Ballenberg. De historische gebouwen met hun keukens, kamers en salons laten zien hoe het alledaagse leven op het platteland van Zwitserland er uitziet.

Het kan voorkomen dat niet alle genoemde hoogtepunten bezocht kunnen worden door oorzaken waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen zoals bv. weersomstandigheden of sluitingstijden. Zoals U van ons gewend bent, hebben we door zeer scherp onderhandelen de prijs laag kunnen houden. In Zwitserland liggen de prijzen van de hotels en de maaltijden zeer hoog.

Datum: 17- t/m 26 mei 2022
Prijs busreis incl. hp. volw. p.p.:  
Standaardkamer met douche/wc  €795

Toeslag kleine 1 pers. kamer in zwitserland

€125
Toeslag kleine 1 pers. kamer in zwitserland €150
Inclusief Alle excursies met de eigen bus
Koffie, thee bij de bus in Zwitserland
Een heerlijk afscheidsdiner
Bus met extra beenruimte
Reisbegeleiding
toeristenbelasting
Mogelijkheid tot maken van enkele wandelingen o.l.v. één van de reisbegeleiders
Niet inbegrepen: Verzekeringen
Fooien
Entree gelden
Lunches en consumpties
Opgave & informatie:
Per mail of via het contact formulier (inschrijving op volgorde van ontvangst)
Fam. Baas
E-mail: Contact

 

 

Op deze reis zijn de Algemene Voorwaarden van kracht.